Menu
שאל את הרב
print
אא

ישנם יהודים מבוגרים המוגבלים בתנועתם, ומנסיון שנים עברו הם לא הצליחו להגיע לבית הכנסת לשמוע קריאת מגילה. האם אפשר לקרוא להם בימים שלפני פורים? איני זוכר במדויק את המקור בשלחן ערוך, אך זוכר אני בעניותי כי מהשלחן ערוך משמע, שבני הכפר מקדימים לקרוא (כלשון המשנה), אם כן אולי הדין כאן שוה, שכן מדובר בגברים ונשים מבוגרים מוגבלים בתנועה?

הרב אדיר כהן

כבר אמרו בגמרא בראש מסכת מגילה, שכל זה בזמן שהשנים כתקנן וישראל שרויים על אדמתן, אבל בזמן הזה, הואיל ומסתכלין בה אין קורין אותה אלא בזמנה. וכן פסקו בטור ושלחן ערוך (ריש סימן תרפ”ו) ושאר הפוסקים. ומכל מקום פסק בשלחן ערוך שם (סעיף ז’), המפרש בים והיוצא בשיירא, ואין לו אפשרות ליקח מגילה עמו, יקראנה בשלושה עשר או בשנים עשר או באחד עשר בלא ברכה.
לכן גם לענין אלו המוגבלים בתנועותיהם, ויש חשש סביר שלא יוכלו לקרוא בזמנה, יקדימו לקרא “בלי ברכה” באחד הימים שקודם פורים, ואם יתאפשר להם לקרא שוב בפורים עצמו יעשו כן, ויקראוה שוב עם ברכה. (עיין למר זקני מרן רבנו רחמים חי חויתה הכהן זצ”ל בספר תוקפו של נס דיני כרכים המוקפים חומה סעיף י”ב).
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן