Menu
שאל את הרב
print
אא

קראתי ברמב"ם (הלכות ברכות פרק ו' הלכה י"ח) שהמאכיל אדם אינו צריך נטילה, רק האוכל חייב בנטילה אפילו אינו נוגע באוכל. כלומר אם הבנתי נכון המאכיל נוגע באוכל ואינו צריך נטילה, והאוכל אינו נוגע אך הוא בעצמו אוכל מהמאכיל. מדוע לא חוששין לטומאה של המאכיל - שיטמא האוכל?

הרב אושרי חדאד

טעם לנטילת ידים לחולין, כתב רש"י (חולין דף ק"ו ע"א) מפני סרך תרומה הוצרכה שהידים שניות ופוסלות את התרומה, אבל חולין לא מהני בהו שני, ומפני סרך תרומה שירגילו אוכלי תרומה ליטול ידיהם הנהיגוה בחולין. עד כאן לשונו. נמצא שטעם נטילת ידים הוא, לא משום שמטמא את האוכל שנגע בו, אלא משום הכהנים שאוכלים תרומה ויתרגלו ליטול.
אולם כל זה בדבר השכיח והוא שאדם אוכל ונוגע בפת, אבל בדבר שאינו שכיח לא תקנו לגבי חולין, ולכן המאכיל אינו צריך נטילה. מה שאין כן האוכל לא פלוג. כן כתב הרב מרדכי יפה בספרו הבהיר לבוש תכלת (סימן קס"ג אות ד'). אולם לגבי תרומה לא שנא, אפילו נוגע ללא אכילה צריך נטילה, שכן סתם ידים שניות הם ופוסלות את התרומה.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן