האם מצד הדין יש לחתוך כבד עוף שתי וערב? או שמצד הדין די בחיתוך המרה ובמקרה של שיפוד זה יחשב כחיתך נוסף ממנו יצא הדם? מה מנהגנו בני העדה התוניסאית?
הרב אליהו מאדאר
גם כבד עוף צריך חתיכת שתי וערב, רק אם נטל משם את המרה וחתיכת בשר מן הכבד, כלומר שחתך ממנה הגידים והקנוקנות באותו צד שהמרה תלויה וחתך מעט מבשר הכבד עמהם בזה מותר ואף בכבד בהמה, עיין בשלחן ערוך יו''ד סימן ע''ג ס''א בדברי מורם ובכף החיים שם אות י', אמנם יש מקילים בכבד עוף שדי בנטילת המרה , עיין בכף החיים שם אות ח' אך נראה להחמיר , וכן מבואר ספר שבת אחים אות א' למהר''ם שותרוג ז''ל ראב''ד תוניס שצריך לחותכו או ליטול ממנו המרה וקצת מהכבד כנ''ל. ע''ש.
אמנם כבד עוף חתוך לשניים ויש אומרים שצריך לחתוך כל חלק ממנו, עיין כף החיים שם אות ז', ובזה עיין בשבת אחים אות ו' שלא נהגו כן.ועל כל פנים חתיכה אחת צריך. וכמדומה שכן המנהג אצלנו.