Menu
שאל את הרב
print
אא

חמין עם הרבה רוטב שהנחתי אותו בפלאטה לפני שבת, כשהפלאטה לא עובדת (חמה) מחוברת לשעון שבת, והשעון מדליק את הפלאטה למחרת בבוקר מוקדם, החמין מתחמם ומתבשל על הפלאטה עד לצהריים. האם מותר לאכול את החמין שהיה בו רוטב והתחמם/התבשל על הפלאטה? האם קיים בו נושא בישול לאחר בישול בלח? האם ההנחה ששמתי את החמין לפני שבת כשהפלאטה לא עובדת זה משנה ומותר לאכול למרות שמדובר על בישול /חימום בשבת בלח? קיים וויכוח גדול אצלנו בשכונה בנושא זה ורובם ככולם מתירים לאכול, אני יודע מבית אבא שעלה מג'רבא שאסור לאכול.

הרב רזיאל כהן

מעיקר הדין כל דבר שנעשה בשבת מאליו אין בו איסור, ולכן אותם שמניחם החמין מערב שבת על גבי הפלאטה המנותקת מהחשמל, וביום שבת היא דולקת מאליה – אינם עושים בזה שום איסור, ואל נא תתווכח עמם (וגדולה מזו מתיר בשו"ת יביע אומר חלק י' סימן כ"ו. ע"ש).
אלא שבאופן כללי דעת מרן ראש הישיבה נר"ו אינה נוחה כלל משימוש בשעון שבת, וסובר שאין להתיר השימוש בו אלא במקום צורך. ואולי זהו גם מה שאתה יודע מבית אביך.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן