Menu
שאל את הרב
print
אא

אני בעזרת ה' עומד להתחתן לאחר חג הפסח הבא עלינו לטובה. הכלה עדיין לומדת בבית ספר לתואר שני, ועדיף לה מכמה בחינות שנתחתן בימים שבין פסח לראש חודש אייר. אני ספרדי, והיא ממוצא אשכנזי. יש ג"כ קרובים וידידים שבאים לחו"ל לחג הפסח ויוכלו להשתתף בשמחה, רק אם נחוג אותו בימים שאחר חג הפסח. האם מותר לספרדים להתחתן בימים אלו, ולנהוג את מנהגי האבלות של ספירת העומר מר"ח אייר ועד שבועות (כמנהג חלק מהאשכנזים)?

הרב אדיר כהן

הדבר תלוי בעיקר בחתן ולא בכלה (ספר חזון עובדיה – יום טוב עמוד רנ"ו). ויש סוברים בשניהם (עיין בשו"ת אלישיב הכהן חלק ב' סימן נ"ב). כך שאם החתן ספרדי, לא יכול לקיים החתונה בזמן שאסור לספרדים להנשא. וכידוע שהספרדים נהגו שלא לישא אשה גם בימים שבין פסח לראש חודש אייר. אלא שבחזון עובדיה (שם) כתב שאף שאין לשנות המנהג בזה, גם בחתן שלא קיים מצות פריה ורביה, מכל מקום אם יש שעת דחק גדולה, יש להסתמך על עיקר הדין ולהתחשב בזה בתור הוראת שעה, כדי להתיר הנישואין. ע"ש. ותוספת אורחים לחתונה אינה בגדר "שעת הדחק גדולה". ואם אכן יש כמה סיבות חשובות, יש לפנות לרב הקהילה אם מאשר להתיר ולקיים אז הנישואין, בתור הוראת שעה. ועל פיו יקום דבר.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן