שאל את הרב
print
אא
1. מדוע נהוג לטבל הלחם במלח 3 פעמים? ראיתי גם שמטבלים פעם אחת מכל כיוון - האם כך צריך?
2. כמו כן שמעתי שאצל גדולים נהוג היה בתחילה לחתוך את הלחם בסכין, לפחות לבצוע אותו ורק אחר כך להשלים ולחתוך עם היד בלא הסכין, האם אמת שכך צריך? מדוע?

הרב מצליח מאזוז

1. המילה לחם וכן המילה מלח בגימטריה 78 שזה שלוש פעמים הויה ברוך הוא, ולכן טובלין במלח שלוש פעמים (עיין כף החיים סימן קסז סעיף קטן ל"ז).
2. צריך למעט בהפסק בין ברכה לאכילה כמה שניתן אבל עדיף לברך על לחם שלם מאשר לברך על לחם פרוס ולכן כתב מרן בשלחן ערוך (סימן קס"ז סעיף א') צריך לחתוך מעט את הלחם. (ומהוא שיעור מעט?... מרן ממשיך ומבאר) שאם יאחוז בחתיכה הפרוסה יעלה שאר הכיכר עמה. שאם לא כן חשוב כפרוסה ולא ככר שלם. ויניחנה מחוברת לפת ויתחיל לברך ואחר שסיים הברכה יפרידנה כדי שתכלה הברכה בעוד שהפת שלם.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
!שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0