Menu
שאל את הרב
print
אא

מדוע הרב סובר שצריך לברך את ברכת בורא פרי הגפן בהיגוי של האות גימ"ל בקמץ ולא בסגול, ברור לי שיש טעם דקדוקי לדבר אך ידוע לנו שמנהג ישראל תורה הוא ונהגו בכל קהילות ספרד ובראשם מר"ן לברך הגפן בניקוד סגול, כנ"ל לגבי ברכת בורא נפשות שבחתימת הברכה חי העולמים החי"ת בניקוד צרה כמנהג אחינו האשכנזים ולא בקמץ? בנוסף רציתי לדעת האם יש להקפיד לברך את ברכות הנהנין בצורת הביטוי של אבותינו או שעדיף להיצמד לנוסח העברי הנוכחי שמודפס בסידורים. (דוגמא בברכת בורא פרי העץ להגות את המילה עץ כעס כמנהג אבותינו).

הרב אדיר כהן

גם האשכנזים לפני ארבע מאות שנה נהגו לומר הגפן בסגול, ותמה עליהם המדקדק ר' שבתי סופר, ובמשך הדורות קיבלו כל יוצאי אשכנז האמת ממי שאמרה (ראה בקונטרס לאוקמי גירסא בסוף סידור איש מצליח מהדורא שניה) ולמה ניגרע מהם?!
ולגבי חי העולמים, רוב ככל הראשונים והרבה מאוד מהאחרונים פוסקים ומקובלים סוברים לומר בצירי, ראה למורנו ורבנו הגאון הנאמ"ן נר"ו במאמרו לספר לבנימין אמר.
פרי העץ, אבותינו לא אמרו פרי העס בסמ"ך אלא בצד"י אמיתית שמבטאה דומה לסמ"ך (אך יותר עמוקה וחזקה), ואילו אות הצד"י המשורשת היום בפי העולם מורכבת מטי"ת וסמ"ך.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן