Menu
שאל את הרב
print
אא

האם במטבח המספק ארוחות למפעלים והבעלות של ישראל והעובדים גויים, הדלקת התנורים על ידי ישראלי אך הכנסת האוכל לתנור על ידי גוי. האם מותר לספרדים? הבשר עצמו כשר בלבד העוף מהדרין.

הרב לירן ישי

באופן שישראל מדליק את האש ואחר כך הגוי מכניס את האוכל לדעת מרן והספרדים אין זה מועיל, כי צריך שבודאי ההכנסה תהיה ביד הישראל. אולם מרן הרב עובדיה יוסף שליט"א כתב ביביע אומר (חלק ט' יורה דעה סימן ו') שאמנם המחמיר בזה תבוא עליו ברכה, ומכל מקום אין למחות במי שנוהג להקל שיש לו על מי לסמוך.
אבל אם יעשה הפוך להדליק את התנור אחר שהגוי הכניס את המאכלים, דהיינו להכניס את המאכלים כשהתנור קר ואחר כך להדליק את האש בזה הוא יוצא ידי חובה לכולי עלמא, ומותר כן אף לכתחילה. וכמו שכתב בשו"ת בנין אב ויביע אומר חלק ה' וכדעת האבני נזר. אלא שבדרך כלל אין באפשרות בזאת מצויה כל כך, כי בדרך כלל מחממים את התנור ואחר כך מכניסים את האוכל ועוד שצריך להקפיד שמתי שמכניס בפעם השניה לכבות את התנור שוב, ולחכות שיתקרר ושוב להכניס הגוי והישראל ידליק.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן