Menu
שאל את הרב
print
אא

בלמדי משנה ברורה (סימן ע''ז סעיף קטן ד' שער הציון אות ו') התקשתי, שהמשנה ברורה כתב ויראה שילכו המים על כל מקומות שהמי רגלים נשפכים שם שהם טופח על מנת להטפיח ועיין ביאור הלכה. ובשער הציון כתב דהוא פשוט, ואילו בביאור הלכה הסתפק בדין זה ובסוף הניחו בצריך עיון. ואם כן חזינן דאינו פשוט, ובפרט שיש מקור לדין שהוא בשלחן שלמה, ואם כן תמוה מדוע כתב השער הציון דהוא פשוט? ונראה לעניות דעתי דהוא טעות סופר וצריך למחוק שער הציון זה, ורציתי לשמוע חוות דעתכם הרמה בענין זה.

הרב אדיר כהן

נראה כוונת המשנה ברורה, שכל מקום שכל מקום שנשפך בו מי רגלים טופח על מנת להטפיח יש לשפוך שם מים, ולדוגמא אם נתזו המי רגלים לארבעה מקומות שונים וקרובים (ללא כל חיבור ביניהם), ובכל מקום יש בהם טופח על מנת להטפיח (שפחות משיעור זה כמאן דליתנהו), יש לדאוג שהמים ששופך יגיעו לכל מקום. וזה דין פשוט. ומה שנסתפק בביאור הלכה, הוא היכן שבין המקומות השונים יש חיבור קטן של טופח על מנת להטפיח, האם גם בזה צריך לבטל כל מקום בפני עצמו, או שעל ידי החיבור הדק נחשבים למקום אחד, וכששופך על חלקו נחשב כשפך לכל אותו מקום.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן