Menu
שאל את הרב
print
אא

לפני שלוש שנים העירייה הביאה כמה מאות עצי זית, ושתלו אותם באיזור מסויים בבחינת הפקר, וכל הרוצה ליטול יבוא ויטול. העצים כמובן בוגרים ומניבים פירות בשפע. בשנה הראשונה לא יצאו פירות, כי העצים באו ללא עלים, רק גזעים, אך כבר בשנה השניה יצאו הרבה זיתים טובים מאוד, וכעת גדלים שם זיתים שוב פעם. שמעתי שעץ שנעקר ונשתל צריך ספירה חדשה של שני ערלה, וזה תלוי כיצד הוא הובא. אני לא יודע כיצד הביאו אותם הנה, אבל אני ממש מודאג מזה, כי אלו זיתים שאכלתי והאכלתי. אז רציתי לדעת אם הם ערלה או לא, אם אפשר בכלל לדעת את זה.

הרב רחמים מאזוז

ההלכה היא – צריך שיהיה מומחה (אגרונום) שיודע שיכול לחיות האילן בעפר הראשון שבא עימו בלא תוספת עפר אחר, ואז יהיה פטור מעורלה. אבל כאן לא שאלו, והוי ספק ערלה בארץ ישראל ואסור. ועכשיו יש לברר מתי הובאו הגזעים או האילנות האלה אם נאמר למשל בחודש תמוז או תחילת אב (עד ט"ו) של שנת תשס"ט, אז הימים האלה עד תשרי נחשבים שנה ועוד שנתיים ערלה (מתשרי עד סוף אלול) אז עברו שני ערלה. ואם לאו יש לחכות עד תשרי התשע"ג. ואחר כך יש עניין נטע רבעי (ואולי בהפקר אין צריך?)
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן