Menu
שאל את הרב
print
אא

אדם המתעסק בבצק לאפיית מצה, משך חצי שעה, והוא נמצא במקום שאינו חם, כמה זמן לוקח לבצק להחמיץ על פי זמן שלנו (בדקות או שניות)?

הרב אדיר כהן

כל זמן שמתעסקים בו אפילו כל היום אינו מחמץ (שלחן ערוך סימן תנ"ט סעיף ב'). אלא שבדורות האחרונים נהגו בכל תפוצות ישראל להחמיר לכתחילה, שמרגע הראשון שנותנים את המים בקמח עד גמר האפיה לא יעבור יותר משיעור מיל שהוא שמונה עשרה דקות, מחמת כמה חששות (עיין בספר פסקי תשובות חלק ה' שם אות ב').
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן