Menu
שאל את הרב
print
אא

קראתי ספר העוסק בענייני קדושה וצניעות, והוא מביא באמת מאמרים והלכות בנושא עד כמה צריכה להיות הפרדה וריחוק בין נשים לגברים והדברים מובנים ונכונים. אך חלשה דעתי מלקרוא איך אמור להיות ואיך למעשה המצב אינו כזה כמה צריך זהירות בארועים ושמחות, בהפרדה בבית הכנסת, בסעודות וכו', ובעצם ביום יום שאני מחכה בתחנת אוטובוס עמוסה אנשים ואין שום הפרדה, וכן באוטובוסים שהישיבה מעורבת, ואם בחתונה אסור לשבת יחד, אז מה ההבדל שאני עולה לאוטובוס וגבר יושב לפני/ מאחורי בקירוב וכולם רואים את כולם. וכן במכולות ובחנויות ובתורות לכל מיני מקומות שיש הכרח להיכנס אליהן (תחנה מרכזית) שהתור אינו בנפרד ואין ממי לבקש שיעשו תור נפרד (רק מהשם) וממש חלשה דעתי מה זה משנה כמה אני נזהרת בחתונות/ בבית הכנסת בעוד שביום יום הרחוב כולו מעורב... מה כבר אפשר לעשות? ראיתי שרבנים כותבים לסוע בקוי מהדרין אבל אין כאלו באזורי..

הרב אליהו מאדאר

עיקר האיסור הוא לאיש שלא יביט באשה זרה לו וכל שכן שלא יגע וכיוצא, ולכן בחתונות שיושבים מעורבים בעונותינו הרבים, ובאות לבושות בבגדים יפים ויש שבאות בלא צניעות (כי לכל העם בשגגה), אי אפשר להמלט מהסתכליות ושחוק וקלות ראש וכיוצא, ולכן צריך שלא לילך למקומות כאלו וכיוצא בהן. ועל האשה ליזהר כמה שאפשר שלא להסתובב ליד אנשים ולמעט כפי יכולתה, אבל כשצריכה לצאת מחוץ לביתה, מותר לה. רק שתזהר שלא תעמוד ותשב בקרבתם בתערובת, ותעמוד בצד וכיוצא. ולכן בתחנת אוטובוס תשתדל לעמוד בצד שלא ליד כולם, ולא תידחף לעלות באמצע ותמתין עד שיעלו כולן ותעלה בסוף, ובישיבה באוטובוס לא תשב ליד איש, שקשה להמלט מנגיעה, ותשב ליד אשה או בסוף בנפרד, ואף שיש שם אנשים יושבים באוטובוס אין עליה איסור, אף אם יסתכלו עליה, רק שתתלבש בצניעות ותעשה כל האפשר לה שלא להבליט את עצמה, וה' לא ימנע טוב להולכים בתמים. ואם האוטובוס מלא אנשים, ובודאי באים לידי נגיעות, לא תסע בו, ותמתין לאוטובוס הבא, או שתסע בהסעה או בדרך אחרת. אבל כשאין האוטובוס מלא רשאית לנסוע.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן