Menu
שאל את הרב
print
אא

1. תבלינים שנשמרו תקופה ארוכה ונפסלו לאכילה מחמת מיאוס הזמן שעבר עליהן האם ניתן לכותשן כדי להקטיר מהן לריח טוב בבית או בחוץ (ולא בשביל פולחן בשום אופן חס ושלום)? ממיני התבלין - ציפורן, קינמון, קקאו, הל, זנגביל ומוסקט.
2. האם ניתן לטובלן אחר הכתישה בדבש כדי שידבקו למקל ולעשות כדוגמאת מקל קטורת? (השאלה נובעת מ"כי כל שאור וכל דבש לא תקטירו ממנו אשה לה'").
3. גם קראתי במגדיר צמחים על א-כ-י-ל-ת אגוז מוסקט: "אגוז מוסקט, כשנלקח בכמויות מוגזמות, יכול לגרום להזיות, בחילה, התייבשות וכאבים". צריכה מוגזמת של התבלין מסוכנת ועלולה להוביל למוות. אבקת אגוז מוסקט רעילה ביותר כשהיא מוזרקת לווריד. עד כאן מהגדרת התבלין. האם ביודעי זאת, אני רשאי בכל זאת להקטיר לריח מ-ע-ט אגוז מוסקט במרקחת התבלינים?

הרב מצליח מאזוז

מותר בלא כל חשש וכן היו עושים בימי התנאים הקדושים היו מעשנים את הבית כלומר נותנים סממנים על גבי גחלים להפיץ ריח טוב.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן