Menu
שאל את הרב
print
אא

כבודו הבין שתפילת הלחש כולה נאמרה בקול - ולא היא (לא הבנתי איך אפשר לאמר את כל תפילת הלחש בקול רם, מה שראיתי שנהגו - גם בדור הקודם - אפשר רק להתחיל בקול - כולל קדושה - עד "האל הקדוש", ומשם והילך בלחש). א"כ איך בדיוק אפשר לאמר ברכת כהנים כשיש עשרה בלבד ולא עושים חזרה? האם כבודו אומר שניתן לאמר את כל תפילת הלחש בקול רם ללא עניית אמנים וכו וכשיגיע הש"ץ לברכ"כ יעלה הכהן-שסיים תפילה יברך...?

הרב אדיר כהן

מעולם לא הבנתי ולא התכוונתי לומר כל תפלת הלחש בקול רם, אלא רק ג' ברכות ראשונות, ומשם ואילך בלחש. אלא כשמגיע הש"צ למקום ברכת כהנים יקריא שם ברכת כהנים, וכדי שידעו היכן הוא נמצא ויתכוננו בהתאם, כדאי שיאמר תיבת "רצה" בקול רם (ויש שלמנוע בלבול אומרים מרצה בקול רם. עיין בשו"ת ישכיל עבדי חלק ח' חלק אורח חיים ריש סימן כ"ו, ובשו"ת רב פעלים שציינתי), והכהנים גם צריכים להתפלל בדוכן ולהגיע בדיוק למולך נאה להודות, ולומר שם ברכת כהנים. אלא שלא כולם ישכילו לעצור בדיוק במקום, ולכן למנוע בלבול זה כתבתי שהכהנים יזדרזו לגמור תפלתם ויעלו לדוכן כשהש"צ יגיע לרצה. וכן כתב בשו"ת שערי עזרא חלק ג' (חאו"ח סוף סימן א'). אלא שבזה יתכן ולא יספיקו גם לגמור תפלתם וגם לרוץ אל הדוכן, ולכן גם בזה יתפללו על הדוכן ויגביהם רגליהם מעט ברצה.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן