Menu
שאל את הרב
print
אא

בביתינו נהוג לאחר שחותכים בסכין בשר לא מומלח ולא מוכשר לנעוץ מספר פעמים (7 או 10) בקרקע קשה בכדי להשתמש בה לשימוש אחר, מה המקור למנהג זה?

הרב לירן ישי

מנהג זה לא מדויק, שבשר שלא נמלח כלל אינו אוסר את הסכין, אבל אם נמלח ולא הודח מדמו נפסק בשלחן ערוך יורה דעה (סימן ס"ט סעיף כ') שלכתחילה אין לחתוך בסכין אפילו שכבר שהה הבשר במלח שיעור מליחה, אבל בדיעבד אין הסכין נאסר. ויש מי שאוסר באופן זה שהבשר נמלח ולא הודח להגעיל את הסכין. אמנם אין הלכה כדבריו לספרדים, וכמו שכתב הרב כף החיים שם (אות ש"ט), אמנם לאשכנזים צריך להדיח את הסכין באופן שהדם לח, אבל אם הדם התייבש צריך לנעוץ בקרקע קשה.
[ולענין נעיצה, כל מקום שאמרו נעיצה כגון אדם שחתך גבינה קשה מאד בסכין שרגילים לחתוך בו בשר רותח וכדו' צריך דוקא עשרה פעמים וכמו שכתוב בבית יוסף סימן קכ"א. וכיום שיש סבונים ותכשירים לניקוי מספיק לנקותו בצמר פלדה וסבון שמנקהו היטב, וכמו שכתב המאירי (חולין ח:) ועיין בשו"ת תפלה למשה סימן יג אות ז'].
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן