Menu
שאל את הרב
print
אא

אני מתחתנת בכ"ד חשוון (21.11.11). אביה של אמי נפטר בכ"ח בטבת (4.1.11) ולמיטב ידיעתנו ב25.11.11 (כ"ח בחשוון) ימלאו 11 חודשים לפטירת סבי על כן, ברצוננו לדעת כיצד על אימי ואחיה לנהוג בחתונה. האם ניתן לקנות בגדים? להיות בחתונה כשאר האורחים? והאם מותר לרקוד? אציין כי אנו נוהגים לפי מנהג ג'רבא.

הרב אדיר כהן

מנהג ג'רבא לא לקנות בגדים חדשים כל י"ב חודש על אב ואם (עיין בגאולי כהונה מערכת א' אות ד', ובשו"ת מגיד תשובה ח"ז סי' רנ"ו). ואם אין להם בגדים המתאימים לחתונה, יתנו לאחר ללובשם קודם, ויש להקל בזה בפשיטות אחר שאינו אסור מן הדין אלא מתורת מנהג. וכן כתב להקל באופן זה בשו"ת עולת יצחק חלק ב' (סימן ר"ל) למנהגם (יוצאי תימן) שגם נוהגים להחמיר בבגד חדש כל השנה.
ולענין השתתפות בחתונה, אם יש צער לחתן ולכלה, אם ימנעו, מותר להורים להשתתף שם, כרגיל, בפרט בעת החופה. אבל שאר הקרובים לא יהיו אלא בעת החופה, ובשאר הזמן ישתדלו לשמש את האורחים ולהגיש כיבוד וכיוצא, ולא יאכלו שם אלא בחדר צדדי, וכשיש ניגונים יצאו מיד (ילקוט יוסף חלק ז' עמוד תקפ"ה).

שאלת המשך:

האם מותר לאם החתן שנמצאת בתוך השלושים לאמא נ"ע לעשות את כל צרכיה לקראת חופת בנה כגון תסרוקת אצל ספרית צביעת צפורניים, הסרת שיער וכו'?

הרב אדיר כהן

אף לחתן עצמו אם הוא בתוך שלושים לימי אבלו, נחלקו האחרונים אם מותר לו להסתפר, ואף שהעיקר לדינא להקל (עיין בחזון עובדיה – אבילות ב' עמוד שכ"ד), מכל מקום בשאר קרובים אין להקל. אלא כאן שמדובר באשה, יש להקל מן הדין, אחר שאשה מעיקר הדין מותרת בתספורת אחר שבעה (עיין בחזון עובדיה שם עמוד רצ"ג). ומכל מקום אין נכון להדר יותר מדאי בכל זה בזמן שצריכים להצטער עדיין על הנפטרת.
ובלאו הכי לאשה ובפרט נשואה לא רצוי להדר יותר מדאי בתסרוקות מפוארות במיוחד וכל כיוצא באלו מטעמי צניעות.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן