Menu
שאל את הרב
print
אא

רציתי לברר לגבי כבד עוף שהוקפא לאחר שלוש ימים ונצלה האם יש היתר לבשל אותו?

הרב אדיר כהן

אפילו בשר ששהה שלשה ימים בלא מליחה נתייבש דמו בתוכו ואין לאכלו אלא צלי, ואחר צליה לא יבשלנו, כמבואר בשלחן ערוך יורה דעה (סימן ס"ט סעיף י"ב). ודוקא שהוקפא בתוך ג' ימים יש להקל כמו שכתב בשו"ת יביע אומר ח"ב (חיו"ד סימן ד') וחלק ז' (חיו"ד סימן ד').

שאלת המשך:

כאשר אני אוכל אצל הורי אשתי, הם מבשלים את הכבד לאחר צלייה, למרות שהוא נצלה אחרי יותר משלושה ימים. האם מותר לאכול כבד זה בדיעבד?

הרב רזיאל כהן

אם במשך השלושה ימים הוחזק הכבד בהקפאה – מותר לבשלו אחר צלייתו. וסביר להניח שגם אצל חמיך וחמותך המצב כך (מי מחזיק כיום מוצרי בשר מחוץ למקפיא?)
גם אם הכבד שהה שלשה ימים מחוץ להקפאה (שאז אסור לבשלו אחר הצליה), אם כבר נתבשל (אחר הצליה) – אינו נאסר בדיעבד, ומותר לאוכלו (עיין יורה דעה סימן ס"ט סעיף י"ד והליכות עולם חלק ו' עמוד רי"א).
אך חובתך להעיר את אזנם שלא יעשו כן בפעמים הבאות.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן