Menu
שאל את הרב
print
אא

1. איך צולים כבד? היש הבדל בין כבד עוף לכבד בקר? האם צריך לחרוץ את הכבד?
2. איך מכשירים "מנגל"? האם מספיק להסיק אותו כראוי, הרי לא הגיע לידי ליבון מעולם?

הרב מיכאל סגרון

א) כדי לצלות כבד, יש תחילה לחמם את הרשת ואח"כ להחזיקו בידיו ולמולחו מעט (אבל לא ימלח בעודו בצלחת), ומיד אחר המליחה יניחנו על הרשת עד שירצה. אם רוצה לבשל את הכבד אחר צליה, יש לקחת כבד בתוך שלושה ימים מהשחיטה לצלות כדלעיל ולהמתין עד שיצלה לגמרי ואח"כ מדיח ומבשל. לפני כל צליית כבד יש לחתוך אותו לאורך ולרוחב. וכן בכבד של עוף. אמנם בדיעבד יש לסמוך על נטילת המרה.
ב) אם צלו בו כבד אינו צריך הכשר. ואם צלו בו נבלה או טריפה אי אפשר להכשירו.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן