Menu
שאל את הרב
print
אא

השבוע התפלל לידי אברך (אורח) "שחרית" ביום חול וראיתי שהוא חולץ רק תפילין של יד שהניח על יד ימין ותכף הניח אותה על יד שמאל? וקרא "שמע" ובסיום התפילה ביקשתי ממנו במחילה לדעת את פשר ההנהגה הזו ? וענה שהוא לא איטר מושלם אלה ממש שווה בשתי ידיו ולכן בכדי לצאת ידי חובה לדעת רב מסויים הוא נוהג כך.
א) האם יש סמך להנהגה זו?
ב) האם תפילין של יד ימין יכולה להתאים גם ליד שמאל (מבחינת הקשר)
ג) האם לא עדיף במקרה זה להניח זוג תפילין של רבנו תם אחרי התפילה לבד (הוא ואנחו לא מניחין תפילין של ר"ת)

הרב רחמים מאזוז

הנה אם שולט בשתי ידיו מפורש בשלחן ערוך שמניח בשמאל של כל אדם כמו כולם (סימן כז סעיף ו'), אבל אם כותב בשמאל ושאר מעשיו עושה בימין או להיפך בזה יש מחלוקת וההלכה היא שהיד שכותב בה נקראת ימין ומניח ביד שכנגדה ולחוש לדעת החולקים יש מחמירים שאחר התפלה יניח ביד שכנגדה לצאת אליבא דכולי עלמא (כן כתב בילקוט יוסף הלכות תפילין) ומבחינת הקשר אף על פי שכשהו מניח לצד השני אין מתאים כל כך מכל מקום אין זה מעכב (ועיין בביאור הלכה שם סעיף ג ד"ה והמנהג וכו' ובכף החיים אות יא, לא ובילקוט יוסף שם).
ג. להניח תפילין של ר"ת בודאי שחשוב וראוי מאוד לעשות כן אבל זה לא קשור במחלוקת איך להניח ביד ימין או ביד שמאל ואם יעשה תפילין של ר"ת ראוי שגם הוא יחזור ויניחנו ביד שכנגד לצאת ידי חובה לכולי עלמא במצוה יקרה זו דאורייתא.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן