בישול / על האש ע״י חתן שלא שומר שבת בצנעא
אוכל שנתבשל על ידי מחלל שבת (אבל לא בושל בשבת) מותר.

מאת: פלוני | תאריך: י״ב באייר ה׳תשע״ג – אפריל 22, 2013
מאת: פלוני | תאריך: כ״ה באייר ה׳תשע״ה – מאי 14, 2015
איפה הגר"מ לוי זצ"ל כתב על מסים?
לא כתב זאת ! אלא אמר לנו זאת שלמדנו אצלו בשיעור בכיתה.
מאת: פלוני | תאריך: ד׳ בכסלו ה׳תשע״ח – נובמבר 22, 2017
מחד גיסא רוצים שיהיו מסים כדי שיהא אפשר לתמוך בלומדי תורה אך מאידך גיסא מעודדים להעלים מסים... הכיצד?
אף אחד לא מעודד להעלים מס, אבל תורתנו תורת חיים, וגם למיסים יש הלכה, ובזמן חכמי הש"ס והבפוסקים גם הגויים ידעו לכבד אותה. וההלכה שיש סוגי מיסים שת"ח פטורים.
מאת: פלוני | תאריך: כ״ו בטבת ה׳תשפ״א – ינואר 10, 2021
הבנתי שדעת הרב עובדיה זצ"ל שתלמיד חכם מותר להעלים מס. רציתי לשאול, הרבה פעמים בשביל זה מוכרח לשקר בפיו, או לחתום שקר. גם בזה התכוון הרב שמותר? או רק להעלים ולא להודיע.
אינני יודע, ובשו"ת יחוה דעת לא נתבאר זה.
מאת: פלוני | תאריך: כ״ד בשבט ה׳תשפ״ג – פברואר 15, 2023
ברמ"א יו"ד סימן רמג סעי' ב, כתב שדוקא ת"ח הבקי ברוב ש"ס, ויודע פסקי הגאונים, הוא פטור ממס, וא"כ למה הרב כתב שכל אברך ובן תורה, פטור ממס?
במחילה מכבודו, שנית מלה אחת מדברי הרמ”א, ולכן נתקשית בהלכה זו. כתבת בשם הרמ”א שרק ת”ח “הבקי” ברוב הש”ס וכ’ו.
אבל הרמ”א כתב בלשון זו: שיודע לישא וליתן בתורה, “ומבין מדעתו” ברוב המקומות בתלמוד, ופירושיו, ובפסוקי הגאונים וכ’ו. עכ”ל. ורצונו לומר שאם יתנו לו סוגיא ברוב המקומות בשס ידע ללמוד אותה עם הראשונים והפסוקים, בלי עזרת רב שיבאר לו את הסוגיא.
ודבר זה בדרך כלל אברך בן תורה מסוגל לכך.
נ.ב. בודאי שמת לב שתנאי זה נזכר בדברי הרמ”א בלבד, ואילו מרן מרא דארעא דישראל לא הזכיר תנאי זה.
וכמה יום עבודה בזמננו? שמונה שעות. אברכי הכולל לומדים שמונה שעות ויותר כל יום. אשריהם ואשרי חלקם!
מאת: פלוני | תאריך: כ״ו באדר ה׳תשפ״ג – מרץ 19, 2023
אני עובד בתור זבן בחנות והמעסיק שלי ביקש ממני לא להכניס חלק מהכסף שאנשים משלמים לקופה, אלא לשים אותו בצד, כנראה לצורך העלמת מס למרות שזה לא נאמר במפורש. האם מותר לי לעשות את זה או שעלי להתעקש לא לעשות זאת?
יש בזה דיעות יש מתירים ויש אוסרים
מאת: פלוני | תאריך: ה׳ באדר ה׳תשפ״ו – פברואר 22, 2026
האם כשאמרת ת״ח, אברך בן תורה אפשר לומר את זה גם על בחורי ישיבות?
כל בחור ישיבה שעוסק בתורה כפי כוחו פטור מהמס (עי’ בשו”ת יבי”א ח”ז חחו”מ סי’ י).
מאת: פלוני | תאריך: ה׳ באדר ה׳תשפ״ו – פברואר 22, 2026
לכאורה הרב עובדיה מדבר במקרה שהכסף הולך לכיס של המלך שכן הגמרא אומרת הכל לכריא פתיא אפי' מרבנן. וכן פסק השו"ע. ונידון דידן הוא שהכסף לא הלך לכיסו של המלך אלא לקופת המדינה ומשם לשאר צרכים ואם כן גם ת"ח יהיו חייבים במס.
רוב המיסים במציאות אינם אלא לשמירה ולבטחון, ותלמידי חכמים לא צריכי נטירותא (לשון מרן הגר”ע יוסף בשו”ת יחוה דעת ח”ז סי’ ר”ד) וכ”ש בשנים האחרונות עקב המלחמות הפוקדות אותנו בעוה”ר שהוצאות הבטחון התרבו ביותר. ות”ח המגינים על העולם בתורתם פטורים ממיסים אלו.