Menu
שאל את הרב
print
אא

אני עורך דין (העובד באופן המותר עפ"י ההלכה לאור תשובתו של מרן הגר"ע יוסף שליט"א ביחווה דעת ח"ד). פרקטיקה מקובלת בין עורכי הדין היא כשמגיע לקוח שאינך יכול לטפל בו (אם מפאת קוצר בזמן, אם מפאת שאופן הטיפול בו איננו בתחום התמתחותך) אתה מפנה אותו לקולגה. עוד מקובל כי בתום הטיפול הקולגה מעביר לך שליש משכר הטרחה שקיבל עבור הטיפול בלקוח שהפנת אליו. סביר להניח כי עורכי דין מסויימים מעלים בשליש או פחות את תעריפיהם על מנת שלא יספגו בעצמם את עלותו של אותו שליש.
האם אני מחוייב ליידע את הלקוח שאני מפנה כי אני אקבל שליש משכר הטרחה אותו הוא משלם לעורך הדין אליו הפניתי? או שמא ניתן לאמר כי מוצעת לו הצעת שכ"ט והוא רשאי לסרב לה, ולכן אינני גוזל אותו.
עוד אציין כי לדעתי שוק התעריפים פרוץ ורוב הלקוחות לא באמת יודעים סדרי גודל של עלויות ולכן לא ירגישו כלל באם עורך הדין אליו הגיעו יעלה את תעריפו בשליש, אם לאו.
אציין עוד כי סביר מאוד להניח כי אם אומר לאדם כי אני מקבל שליש מעורך הדין אליו אני מעביר את הסכום, הסיכוי שהוא יפנה אליו הוא אפסי עד בלתי קיים. אודה לתשובתכם על מנת למנוע ולו נדנוד גזל וכיו"ב באם קיים. עד כה נמנעתי מלהפנות ולקבל שכר תמורת ההפנייה מן החשש הזה.

מרן ראש הישיבה

לדעתי תקבל שליש משכר טרחה ותקרא ללקוח ותתחלק איתו בזה, הרי אם ילך למשהו אחר יפסיד יותר, מסתמא ישמח להתחלק איתך.

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן