Menu
שאל את הרב
print
אא

לפי הפוסקים הספרדים בימינו (הרב משה לוי זצ"ל ולהב"ח הרב עובדיה שליט"א) כדי לברך ב"פ הגפן-צריך שיהיה רוב יין. אני מכין יין בייתי מדי שנה, ובשנה שעברה הכנתי שני סוגי יין משני סוגי ענבים. מאחד הסוגים יצא יין מאוד חזק ששורף את הגרון -ועד שלא מערבבים איתו מים בכמות של שני שליש לפחות (66% מים ו33% יין) קשה מאוד לשתות את היין-א"כ מדוע לגבי היין הזה לא ננהג כפי שפסקו בגמרא -שעד שלא נמזוג את היין במים שליש בשני שליש לא נקרא יין (כמדומני זה התרגום)?

הרב אליהו מאדאר

נראה פשוט שכל יין הולכים לפי כוחו וחזקו, שאין זה תלוי בזמן חז"ל דוקא והיום נשתנה הדין. אלא שבזמן חז"ל היין היה חזק [וכל חמרא דלא דרי על חד תלתא מיא, לאו חמרא הוא]. ולכן היה אפשר למוזגו אפילו ברוב מים, כי בלא זה קשה לשתותו, וכך היא דרך מזיגתו מה שאין כן בזמננו שיינות שלנו רפויים שרגילים לשתותם בלא מזיגה, המוזגם ברוב מים בטלם משם יין.
ולפי זה אם באמת נמצא בזמננו יין כזה שהוא חזק מאד וצריך רוב יין כדי לשתותו ורוב בני אדם שרוצים לשתותו חייבים למוזגו במיים הרבה, אין הכי נמי שימזגנו ברוב מים ויברך עליו הגפן, כי בזה שם יין עליו. ועיין בספר ברכת ה' (חלק ג סימן ז' סעיף מט) ובמקור הברכה שם ומשם בארה.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן