Menu
שאל את הרב
print
אא

יהודי כורדיסתאן נהגו לקיים את מנהג חדר הייחוד כמנהג בני עדות אשכנז, רק באופן שונה מעט מהמקובל. לזוג הצעיר נהגו להקצות מקום מבודד בבית הורי החתן שנקרא "גנוני" ונראה כעין סוכה עשויה מירעות בד. במהלך כל ימי שבע הברכות ישנו בני הזוג במקום זה, עם זאת היה ביניהם ילד קטן שישן עמם. האם יהודי כורדיסתאן יכולים להמשיך במנהג זה כיום, או שמא עליהם לנהוג כמנהג הספרדים?

הרב רחמים מאזוז

כל ענין הויכוח על חדר ייחוד שהולכים החתן והכלה לחדר בזמן שכל המוזמנים נמצאים. אבל אם אחר שמברכים ז' ברכות הולכים כל המוזמנים לביתם וגם החתן והכלה כמו שנהוג היום באירופא, ואחרי זמן באים לאולם, אין שום בעיא.
ומה שנוהגים שילד קטן ישן עמם, כך נהגו גם בג'רבא ויש להם על מה שיסמוכו ועיין בספר זכרי כהונה במנהגים אות יז ושכן הוא מנהג בעיר בבל וכמו שכתב בסוף ספר עוד יוסף חי (פרשת שופטים אות א'). ועיין עוד בספר נפש חיה (הוצאה חדשה) בחלק השו"ת שבסופו (סימן ט' אות ג'). ויכולים להמשיך במנהג זה.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן