שאל את הרב
print
אא
מה הסיבה לחשש של אפיה של בשר וחלב אחד אחרי השני באותו תא או אם עברו 24 שעות בין הבשר לחלב מדוע הדבר אסור הרי הגמרא מביאה מקרה שבו יהודי וגוי אופים ביחד בשר כשר ובשר טריפה ומשמע שם שאין בזה שום בעיה. וכן אם עברו 24 שעות לכאורה גם הזיעה שישנה היא בגדר של נותן טעם לפגם מדוע האחרונים דרשו לנקות את התנור ולהדליק אותו לפני זה. ובכלל מדוע האחרונים החמירו בכל הסוגיא הזאת. ק"ו שישנו דין מפורש שאם אחד מתבשילים מכוסה אין זיעה וריחא.

הרב מיכאל סגרון

בגמרא דברו על ריח שאוסר רק לכתחילה כשאופים ביחד, אבל אחד אחרי השני אינם אוסרים, ופוסקי זמננו דברו מדין זיעה שאוסרת אף בדיעבד ואף אחד אחרי השני, ואף אמנם אחרי 24 שעות הזיעה היא נותנת טעם לפגם, מכל מקום אוסרת מדרבנן לכתחילה כשאר דין נטל"פ. אמנם יש לעיין מה ההבדל בין זיעה לריח וכבר עמד על זה הדרכי משה בסימן קח סוף אות ג'. ע"ש.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
!שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0