Menu
שאל את הרב
print
אא

לפעמים אני רואה שפוסק אחרון כלשהו התיר אבל איני יודע האם אני יכול לסמוך עליו האם לא. למשל אני ממש רוצה למחוא כפיים בשבת תוך כדי שירה ואני יודע שהאשכנזים נהגו להקל וראיתי שלספרדים אין להקל אני חושב ב"ילקוט יוסף",אבל איני יכול לסמוך על דעת אשכנזים שלפיהם יש לי להקל ופוסקים אחרים אולי ספרדים שאמצא? או למשל שאני רואה שיש שהתירו להתגלח בספירת העומר אבל פוסקים רבים החמירו(אמרתי בכלליות את העניין בשביל הדוגמא) ואני רוצה לסמוך על המתירים- מותר לי מדין הלכתי לסמוך או שכשיש הרבה שאסרו צריך ללכת אחריהם? מתי אפשר לסמוך על המתירים ומתי צריך לשמוע לרוב למרות שיש מתירים וכל זה בלי לשאול רב אלא בצורה כללית אם אפשר לדעת כי כמובן בשאלה ספציפית יותר אשאל רב..

הרב יוסף פרץ

אי אפשר לסמוך על מתירים – בעוד שאינך יודע מי הם על מה התבססו? והאם זה גם למנהגך שהנך ספרדי? בכל הלכה יש כמה דעות וכמה שיטות. וחייב להיות קו מנחה, שיטה שהנך הולך בה כגון פסקי השלחן ערוך, מרן הרב עובדיה ועוד, ולא ניתן לשנות רב כפי המזדמן הדבר מסוכן ויכול לגבול בטעויות חמורות בהלכה – עשה לך רב והסתלק מן הספק. ואסור למחא כפיים לספרדי ,עיין בזה במנוחת אהבה ועוד.

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן