Menu
שאל את הרב
print
אא

אני כהן בשנת אבל על אבי. נאמר לי שנוהגים להשתדל מאוד להיות חזן בכל השנה. לפי מה שידוע לי, אין לעלות לברכת כהנים אם אני חזן. שאלותי הן: 1. האם זה נכון גם במצבי, אני מפסיד רוב השנה עלייה לברכת כהנים וזה חסר לי מאוד. 2. גם אם אני לא עולה, מה עושים אם יש רק כהן אחד חוץ ממני שעולה, או אם אין כהן אחר כלל? 3. האם כחזן, אני ממשיך גם בראש חודש להגיד את ההלל (ראיתי שיש נוהגים להתחלף להלל).

הרב אדיר כהן

א) גם בזה נהגו לעלות ש"ץ (ובפרט בקרב עדות אשכנז ותוניסיה ומרוקו ועוד, שבחו"ל נהג שלא נושאים כפיהם בימות החול). אך באה"ק שנהגו כולם לשאת כפים כל יום, נכון שיעלה במנין אחר לשאת את כפיו. ואם קשה הדבר ישא כפיו בשחרית ויעלה חזן במנחה וערבית (ואם ירצה לעלות חזן אף בשחרית ולהפסיד נשיאת כפים, רשאי). ובשבת יעלה חזן בשחרית וישא כפיו במוסף או להיפך. ועיין בספר מקור נאמן (סימן קס"ב).
ב) אם אין שם כהן אלא הוא, יכול לשאת את כפיו אף שהוא החזן. ואם יש שם כהנים אחרים, אפילו אחד, לא ישא את כפיו (עיין בש"ע סימן קכ"ח ס"כ). אך לא הוא יקריא את ברכת כהנים, אלא אחד מהמתפללים.
ג) אין נכון להתחלף קודם ההלל, אחר שלדעת התה"ד סי' י"ג (הוב"ד בב"י סימן קכ"ג) הפסיעות של הקדיש תתקבל שאחר ההלל חוזר על תפלת החזרה של הש"צ.

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן