Menu
שאל את הרב
print
אא

שלום לכבוד הרב, רציתי לשאול שאלה הלכתית לחג הפסח, יש מיוצאי מרוקו אשר מכינים עוגיות שאינם כשרות לפסח, לפני חג הפסח ולאחר מכן שמים אותם במקפיא. ומוכרים את החמץ לגוי וכאשר יוצא חג הפסח בערב המימונה הם מוציאים את העוגיות מהמקפיא, מפשירים אותם ושמים אותם בחגיגות המימונה. רציתי לדעת האם על פי ההלכה מותר לעשות כן. כי נכון שהם מוכרים את החמץ לגוי, אך הם הכינו את העוגיות הנ"ל לפני הפסח לצורך אכילתם לאחר החג. חיפשתי לכך תשובה בילקוט יוסף ולא ראיתי שדן שם. האם אפשר גם מקורות לתשובתכם? תודה.

הרב אדיר כהן

אין איסור גמור בדבר אבל דעת חכמים אינה נוחה מזה כלל מפני כמה טעמים,ראשית לדעת הרבה פוסקים לא הותרה מכירת חמץ אלא במצב של שעת הדחק וצורך גדול אבל לא הקילו להערים בשופי לכל אחד (עיין בהגהות איש מצליח על המשנה ברורה בסוף הספר עמ' עב) בפרט במכירה המתבצעת בזמנינושיש בה כמה פקפוקים ועוד שגם חמץ הנמכר לגוי צריך להצניעו בארון סגור באופן שלא תהיה לאדם גישה ישירה אליו (עיין בסי' ת"מ סעיף ב') וזה ודאי לא שייך בחמץ המונח במקרר וכן דעת מרן ראש הישיבה בירחון אור תורה (תשמ"ז סס"י צט, ותשמ"ט סי' ק"ב אות ב' ) שאין לנהוג כן.
נכון יותר (אם אי אפשר להשיג קמח מיד בצאת פסח) למכור את הקמח לגוי כי הקמח אינו חמץ ודאי, וגם ניתן לסגור אותו בארון כנ"ל, ובמוצאי החג יאפו עוגיות טריות.

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן