שאל את הרב
בעניין קמח לבן בפסח, ונפק"מ למצות שאינן שמורות: חלק מתהליך הפקת קמח לבן הוא הרטבה, כלומר מרטיבים את החיטים ומשרים אותם, כדי להקל את תהליך הקילוף של החיטה. יוצא א"כ שלכאורה יש לחשוש להחמצה בקמח הלבן, וגם במצות שנעשות מקמח לבן.
הרב אדיר כהן
מדינא דגמרא (פסחים מ ע"א) יש מקום להתיר את הלטיטה בחיטים לפסח, והגאונים הם שגזרו עליה. איני מכיר מקרוב את המציאות בתהליך הפקת הקמח הלבן, אך אני סמוך ובטוח שהכל נעשה שם באופן כשר גם אם לא מהודר(אחרת, מזמן היו צועקים על זה)ועיין במשנ"ב סי' תנ"ג סקכ"ג ובשות יביע אומר ח"ט סי' טל.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור