Menu
שאל את הרב
print
אא

אם בבהכ"נ שבו אני מתפלל התפילה (מנחה) בכוונה קרוב לשקיעה (בכדי להמנע מתחנון) כי חלק המתפללים "לא נוהגים" לומר תחנון גם לפני השקיעה האם אני שבא מוקדם(כשעה)כל תפילה יכול להתפלל יחיד בנחת מ"פתח אליהו" דרך "למנצח" ( ולא ישר "אשרי) עד תחנון עם יג' מדות(בטעמי המקרא)ו"עלינו לשבח" ואז לקרוא תהילים ,וכאשר המנין מתפלל אני מצטרף כמובן לקדיש-קדושה-ואמנים של הברכות וכו'?

רבני בית ההוראה

הדין הוא שצריך להתפלל בבהכ"נ עם הצבור, שכן כתב בש"ע (סימן צ' סעיף ט') ישתדל אדם להתפלל בבהכ"נ עם הצבור. וכתב רבנו יונה משום שתפלת רבים רצויה יותר לפני המקום. וכן אמרו בגמ' ברכות (דף ח' ע"א) אימתי עת רצון בשעה שהצבור מתפללין. ואם משום שהם לא אומרים תחנון, שמעתי ממרן פאר הדור רבי עובדיה יוסף שליט"א שאדם שנמצא בבהכ"נ שלא נוהגים לומר וידוי ונפילת אפים בימי יארצייט של אדמו"ר וכדומה יאמר בינו לבין עצמו וידוי ותחנון ונפילת אפים, וזה אפשר לומר כל בין השמשות. וכן כתב בילקוט יוסף (הוצאת תשנ"א עמוד תרמד). ע"ש. ועיין עוד בירחון אור תורה תשמ"ו (סימן ל"ג) שכתב מרן ראש הישיבה שליט"א, שעדיף להתפלל מנחה בצבור בבין השמשות מלהתפלל ביחיד לפני השקיעה. ומותר ללמוד וידוי וי"ג מידות כל בין השמשות אך לא לדוד אליך, ובזה דעת מרן ראש הישיבה אחרת ממרן הגר"ע יוסף שליט"א, משום שכך המנהג שלא לומר נפילת אפיים. נסים שבתאי.

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן