Menu
שאל את הרב
print
אא

אני עורך דין שכיר במקצועי, ומשכורתי איננה מספיקה לי, ולכן ברצוני לעבוד באופן פרטי ולהשלים הכנסה מחוץ לשעות העבודה (כמובן באופן חוקי, עם פתיחת עוסק מורשה וכו'). לצורך עבודתי המשפטית, אני נדרש בין היתר לבצע חיפושים משפטיים באמצעות מאגרי מידע, אשר השימוש בהם עולה כסף. המעביד שלי משלם כל שנה סכום מסויים עבור השימוש במאגרים, וזאת ללא קשר לכמות השימוש בהם. שאלתי היא כזו, האם מותר לי להשתמש במאגרים הללו, כמובן מחוץ לשעות העבודה או לא? אני מניח שאם הייתי שואל אותו ישירות, לא היה מקפיד על שימוש שכזה לצרכיים אישיים (עזרה למשפחה / חברים שלי), אך היה מתנגד לשימוש באם הייתי אומר שהשימוש הוא לצרכים מסחריים שלי. מהיכרות עמו אני מניח ששורש ההתנגדות היה חשש מפגיעה בתפוקת העבודה שלי (חשש אשר לא קיים) ולא מתוך חסרון כיס. (כפי שהסברתי התשלום עבור המאגרים הוא שנתי ואיננו קשור לכמות השימוש). אינני יודע האם זה רלוונטי, אך עוד אציין כי המעביד שלי קיבל הנחה של בין 30% - 50% עבור התשלום למאגרים כי רשם אותם על שמי (אני עורך דין צעיר ולעורכי דין צעירים מגיע הנחה). האם יש בזה משום זה נהנה וזה לא חסר או שמא יש כאן גזל ח"ו ?

הרב מאיר גבאי

אם אינך משתמש במחשב שלו ובמחשב שלו, ואין מניעה מצד אותו אחד שסיפק לכם את המידע (היינו אותו אחד שמסר את המידע למעביד שלך) לא מתנגד שגם העובדים של מקבל המידע משתמשים לצרכם, וכל הבעיה תלויה רק במעביד, כדאי להודיעו שאתה רוצה להשתמש שלא בשעות עבודתך עמו, ואינך צריך לומר לו לצורך מסחרי וכיו"ב. ובמידה שברור שישאל ואתה חושש, נראה שמותר, כיון ששניכם נהנים, הוא מההנחה ואתה מהשימוש, כיון שזה נהנה וזה לא חסר אסור לכתחילה.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן