Menu
שאל את הרב
print
אא

א) מה הדין במקרה שבטעות השתמשו בצלחות פורצליין ובסכו"ם ממתכת המשמשים למאכלי חלב, לצורך מאכלי בשר, כאשר השימוש היה העברת אוכל בשרי חם מהסיר אל תוך הצלחות ע"י כלי הסכו"ם?
ב) נניח שרוצים להכין דבר מאכל פרווה כגון פסטה או אורז בכלי בשרי נקי ורוצים לאכול מאכל זה עם מאכלי חלב, עם איזה סוג של כלי אפשר להשתמש לצורך הבישול להעביר את המאכל לצלחות?
ג) אם קוצצים בצל או שום לצורך דבר מאכל פרווה כנ"ל, האם צריך להקפיד שהסכין תהיה פרווה דווקא? ובדיעבד כשהשתמשו בסכין בשרית לדוגמא לקצוץ הבצל יחשב המאכל לבשרי בגלל השום או הבצל שנחתכו בסכין בשרית?

הרב מיכאל סגרון

א) הצלחות קבלו מזון בכלי שני לפיכך מותרים בדיעבד. (ש"ע יו"ד סימן קה ס"א).
ב) אפשר להשתמש במצקת בשרית (שאינה בת יומא) אבל מצקת חלבית בת יומא תפלוט טעם חלב למרק של הפסטה או האורז שיבלע בכף בשרי ובדרך בישול כזו אסור לכתחלה. (ש"ע סימן צה ס"ג).
ג) יש להקפיד שהסכין תהיה פרווה, ובדיעבד נחשב הבצל והשום לבשריים ואין לערבם עם חלב.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן