Menu
שאל את הרב
print
אא

שאלו את הרב בן ציון מוצפי את השאלה הבאה: "פעם שמעתי מרב גדול שבתפילה כשמגיעים ל"ומביא גואל לבני בניהם" או ל "מהר לגאלנו גאולה שלמה" (אחד מהם אני לא זוכר איזה) אף על פי ש-גימ"ל של גואל רפויה ע"פ הדקדוק, בכל זאת להדגיש אותה, ושיש סוד בדבר, האם הרב יודע על מה מדובר?" וענה הרב: "בשניהם יש לומר גימל דגושה. וכך שמעתי כמה פעמים ממור אבי ז"ל וכך אנחנו נוהגים". א) בסידור איש מצליח המילה 'גאולה' באמת מופיעה בגימ"ל דגושה כמו שכתב הרב. מה הסיבה? ב) לעומת זאת, בניגוד למה שהרב מוצפי כתב, בסידור איש מצליח מופיעה המילה 'גואל' בלי דגש. מה פשר המחלוקת, האם אתם מנקדים לפי כללי הדקדוק והוא לפי מנהג? ג) כיצד יש לנהוג, ראיתי שבמקום מנהג לא משנים וראיתי שיש מקומות של מנהג שגם אתם לא מדקדקים כמו "מי כמוכה" עם דגש בכ"ף וכן נקדישך ונעריצך בלשון נקבה. מה כבוד הרב אומר?

מרן ראש הישיבה

א) כי מלת "לגאלנו" בטעם מפסיק. ב) גואל רפויה. יש שו"ת ארוכה על זה בשו"ת איש מצליח ח"א לאמה"ג זצ"ל. ג) אסור לשנות מהכתוב בתורה.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן