Menu
שאל את הרב
print
אא

בבית כנסת שלנו יש חדר שמיועד ללימוד תורה באופן קבוע בין מנחה לערבית בימות החול וכן בשבתות מידי פעם, כמו כן התפללו בו תפילת שחרית בנץ במשך כמה שנים (כיום לא) ומידי פעם עשו בו מניין למאחרים, ובנוסף הוא מיועד לצורך סעודות מצווה (אזכרות, שבת חתן וכו'). בצמוד לחדר היה חדר בנוי ללא גג ששימש לסוכה אך לא היה דלת בין שני החדרים אלא מבית הכנסת לכל חדר היה דלת וביניהם לא. בית הכנסת עבר שיפוץ והחליטו לעשות דלת בין שני החדרים וכן לעשות תיקרה לחדר שאינו מקורה. כמו כן החליטו (כבר מתפללים שם במשך שנתיים) שתפילות מנחה וערבית בימי החול יתקיימו בחדרים האלו ולא באולם בית הכנסת בנוסף לשיעור שממשיך להתקיים בחדרים בין מנחה לערבית באופן קבוע, וכן סעודות המצווה שנערכים בחדרים אלו כשצריך. יש לציין שאין בחדרים האלו ארון קודש עם ספרי תורה. א) האם יש לחדרים האלו קדושת בית כנסת? ב) האם שני החדרים ביחד מצרפים למניין או שצריך שיהיה לפחות באחד החדרים מניין? ג) האם מי שנמצא בתוך אולם בית הכנסת הגדול כאשר ישנו פתח מאחד החדרים והוא שומע את התפילה ומקצת האנשים רואים אותו והוא רואה אותם האם הוא מצטרף למניין או לתפילה בציבור? ואם זה נחשב לתפילה בציבור היכן עדיף יותר להתפלל עם הציבור באחד החדרים או לבד באולם בית הכנסת?

מרן ראש הישיבה

א) כיון שמתפללים קבוע מנחה וערבית בחדרים יש להם קדושת בית-הכנסת. ב) אין שני החדרים מצטרפים למנין וצריך שיהא מנין באחד מהם. ג) אינו מצטרף למנין רק לתפלה בצבור. ויתפלל במקום שנוח לו או שיוכל לכוין יותר.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן