Menu
שאל את הרב
print
אא

אני מתגורר עם אימי והיא משתמשת במדיח כלים להדחת כלים חלביים ובשרים ביחד. לצערי היא איננה שומעת לי להדיח בנפרד, אלא רק שוטפת בברז את הכלים לפני הכנסתם למדיח, שטיפה שאיננה יסודית כך שמצד אחד אין בדר"כ חתיכות מאכל גדולות וניכרות אך עדיין זה לא נקי במאת אחוזים ולפעמים רואים חלקי מאכל בעיקר אלה שנדבקים כגון עוגות חלביות וכדומה אך גם דברים בשרים שנדבקים ולא עוברים בשטיפה קלה. עליי לציין שברוב המוחלט של הזמן בביתנו לא משתמשים בכלים החלבים בדברים חמים אלא רק בקר וגם שמשתמשים בחם זה רק לעיתים רחוקות וזה להכנת פיצה וכדומה. עליי גם לציין שאין לי הרבה ברירות לאכול במקום אחר וגם אינני יכול לשלוט על מצב הקיים ואינני יכול להכשיר בכל פעם את הכלים במידה וצריך כמובן. מה דינם של הכלים האם טריפה או כשרים? כמו כן מה דינם של הכלים החלבים האם הפכו בשרי או שהם עומדים על חזקתם החלבית (גם יש נפקא מינה לשימוש בדבר חריף)?

הרב מיכאל סגרון

מרן הקל (בסימן צה סעיף ג') בקערות בשריות וחלביות יחד אפילו במים חמים והוא שיאמר ברי לי [בטוחני] שלא היה שום שומן דבוק. וכאן כמדומה שאי אפשר להחליט שלא היה שומן דבוק. אולי יש להשגיח שיכניסו שם רק צלחות וקערות וסכו"ם שהם כלי שני ולא סירים ומחבתות, ובאופן כזה יש להקל.

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן