Menu
שאל את הרב
print
אא

מה הדין לגבי הדבקת תחתונית היגיינה בלבנים בימי 7 הנקיים? האם כדאי, מותר או אסור?

הרב אליהו מאדאר

לכתחילה יש לאשה ללבוש בשבעה נקיים, בגד פנימי לבן, וכן הוא מנהג ישראל, כדי שתדע אם נסתם מעיינה לגמרי, ואם תמצא עליו כתם, תסתור, שבזה מתברר שלא נסתם המעיין. ואם לבשה בגד צבוע ומצאה עליו כתם בלא הרגשה, או שמצאה כתם על גבי דבר שאינו מקבל טומאה, דעת הרבה אחרונים שאינה סותרת, כי כתם על גבי דברים אלו אינו מטמאהּ, וכ"פ מרן הראש"ל נר"ו בטהרת הבית. אולם לדעת כמה אחרונים כל שהכתם ודאי מגופה, סותר בשבעה נקיים, ולענ"ד יש להחמיר כן, עיין במה שכתבתי בס"ד בספה"ק אמרות טהורות חלק ב' סימן מה. ולכן בנידון דידן, הנה אומנם גבי תחבושת זו (פד) נחלקו אחרוני זמנינו אם מקבל טומאה, ובזה אנחנו תופסים שאינו מקבל טומאה, עיין בספה"ק הנ"ל סימן לא אות יח, וא"כ אם רצונה להניח פד זה לספוג הפרשות שרגילה בהם, לפי מה שכתבתי לעיל שסותרת בשבעה נקיים בכל אופן, יכולה להניח, שהרי לבן הוא, ומתברר היטב אם נסתם מעיינה, אבל אם תמצא כתם דם, הרי זו סותרת. ולדעת שאר האחרונים הנ"ל יש דעות כיצד לנהוג, והנלע"ד כתבתי.

שאלת המשך:

במקרה שהפד מודבק על בגד אחר שמקבל טומאה (ואחרי יום הוא מוסר מן הבגד), אז מדוע שלא להסתכל על זה כמכלול אחד? ובהמשך לכך, האם מדבקה המודבקת על בגד שמקבל טומאה, ונפל דבר המטמא במגע על המדבקה, אז אין הבגד נטמא?

הרב אליהו מאדאר

הסברא שכתבת זו סברת הגאון רבי יוסף שלמה אלישיב זצ"ל אולם עיין במה שכתבתי בעניותי בסה"ק שם ח"ב סימן ל"א אות י"ח בהערה להשיב ע"ז דכיון שהוא חיבור ארעי לא חשיב חיבור ע"ש 

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן