Menu
שאל את הרב
print
אא

מנהג משפחתנו מעיר ספקס לעשות "על האש" בערב פסח אחר שריפת החמץ. האם המנהג ידוע ומקובל ומה טעמו? וגם יש שעירער לאכול צלי בערב פסח,

הרב אדיר כהן

יש מנהג בג'רבא וגלילותיה לאכול ביום י"ג נסין "קלאיה" חתיכת בשר ושומן מלוח מטוגן עם שומים וביצים. ולפי הנראה שהוא מיוסד לבער שארית הבשר המלוח שלא נזהרו בו מחמץ ומבערים אותו באכילה כ"כ בספר ממלכת כהנים (עמ' ש"ס) 

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן