כיריים בפסח
אין חובה לקחת כירים חדשות, צריך לנקות אותם היטב ואח”כ לעשות להם הגעלה. ומכל מקום טוב שיהיו כירים לפסח.
מנהג משפחתנו מעיר ספקס לעשות "על האש" בערב פסח אחר שריפת החמץ. האם המנהג ידוע ומקובל ומה טעמו? וגם יש שעירער לאכול צלי בערב פסח,
יש מנהג בג'רבא וגלילותיה לאכול ביום י"ג נסין "קלאיה" חתיכת בשר ושומן מלוח מטוגן עם שומים וביצים. ולפי הנראה שהוא מיוסד לבער שארית הבשר המלוח שלא נזהרו בו מחמץ ומבערים אותו באכילה כ"כ בספר ממלכת כהנים (עמ' ש"ס)