כיריים בפסח
אין חובה לקחת כירים חדשות, צריך לנקות אותם היטב ואח”כ לעשות להם הגעלה. ומכל מקום טוב שיהיו כירים לפסח.
שלום, סבא וסבתא שלי ז"ל (הורים של אבא ) עלו מגאבסה לארץ ישראל. מה שהיה מקובל במשפחה שלנו זה שאסור לאכול "קטניות יבשות" בפסח, אך לא ברור לי מה בדיוק זה כולל. (וגם להורים שלי לא ברור). האם זה כולל רק חומוס, שעועיות יבשים וכדומה? האם זה כולל גם טחינה ( שומשום)? ובכלל מוצרים מעובדים שאין את הקטניות בעין (במבה וכו') האם אני צריך לקנות רק דבר שאין בו חשש קטניות או שמותר לקנות ולאכול בתנאי שלא מופיע בו בפירוש קטניות יבשות?
זה כולל חומוס, שעועית יבשה, פולים יבשים, גרעיני חמניות, בוטנים, שומושם, סויה, תירס יבש (פופקורן), ועוד. אבך שעועית ירוקה, ופול לבן וכדומה מותר.
מוצרי קטניות ותערובתם כממרח חומוס, טחינה,במבה, וכדו' גם בכלל זה. אפשר לעשות התרה על המנהג ואח"כ להקפיד רק בקטניות עצמם ולא בתערובת או קולות אחרות כפי הצורך.