אחר העיון במקור הדין בשו"ת חזון עובדיה (כרך ב' סי' לד) נראה שבאמת אין הבדל בין שריה בחומץ למרק צונן, ובשניהם מותר מן הדין רק ראוי להחמיר. וכן בספר חזו"ע הלכות מוציא מצה סעיף י', שצויין בדברי השואל לא כתב שיש להחמיר לשרות המצה בחומץ, אלא רק ראוי להחמיר. ומה שכתב שם בסעיף יג להתיר לשרותה במרק שאין היד סולדת בו, באמת גם בזה ראוי להחמיר (כנזכר בסעיף י' גבי חומץ), אלא שכלפי מ"ש שם בתחילת הסעיף שכאשר המרק רותח אין לשרות בו המצה, נקט בסיפא שכשאין היד סולדת בו מותר.