Menu
שאל את הרב
print
אא

ראיתי בספר חזון עובדיה בדין מוציא מצה (עמ' עב) שכתב שיש להחמיר שלא לטבול את המצה בחומץ ואילו אחרי שני סעיפים התיר לטבול את המצה במרק חם שאין היד סולדת בו. ולא זכיתי להבין מה ההבדל בין לטבול בחומץ לבין לטבול במרק. אשמח לקבל דעת הרב בענין.

הרב רזיאל כהן

אחר העיון במקור הדין בשו"ת חזון עובדיה (כרך ב' סי' לד) נראה שבאמת אין הבדל בין שריה בחומץ למרק צונן, ובשניהם מותר מן הדין רק ראוי להחמיר. וכן בספר חזו"ע הלכות מוציא מצה סעיף י', שצויין בדברי השואל לא כתב שיש להחמיר לשרות המצה בחומץ, אלא רק ראוי להחמיר. ומה שכתב שם בסעיף יג להתיר לשרותה במרק שאין היד סולדת בו, באמת גם בזה ראוי להחמיר (כנזכר בסעיף י' גבי חומץ), אלא שכלפי מ"ש שם בתחילת הסעיף שכאשר המרק רותח אין לשרות בו המצה, נקט בסיפא שכשאין היד סולדת בו מותר.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן