ההכשר שנהגו לתנור זה, הוא מספיק וטוב לצליית בשר, אם הבשר נצלה בשפודים ואינו נוגע בדפנות. (ואף א"צ להבעיר בו אש פעמיים, ודי בפעם אחת, רק בתשומת לב שילכו הגחלים על פני כל קרקעיתו, כמבואר בסי' תס"א ס"א ובמשנ"ב סק"ב). אך אם הבשר נוגע בדפנות, בזה נהגו בג'רבא למלא את כל חלל התנור גחלים. ומכל מקום זהו חומרא בעלמא, ומצד הדין גם באופן שהבשר נוגע בדפנות התנור די לו בהיסק גחלים בקרקעיתו, דכבולעו כך פולטו (עיין למרן ראש הישיבה בהגהות איש מצליח על המשנ"ב סי' תסא סעיף א, בסוף הספר).