שאל את הרב
print
אא
להורי במושב ישנו "פאן" בחצר לאפיית לחם כמו בג'רבה, (חבית דוד שמש שמצופה בטיט וסיד ומיועדת לאפיית לחם). בחגים היא משמשת גם לצליית בשר. עד כה בפסח אימי היתה משאירה את ה"פאן" ללא שימוש במשך יותר משבוע, ולאחר מכן מבעירה בו אש פעמיים כהכנה לשימוש ולצלייה בפסח. האם אנו נוהגים כשורה? ואם לא כיצד עלינו לנהוג ומה לעשות כדי לתקן?

הרב רזיאל כהן

ההכשר שנהגו לתנור זה, הוא מספיק וטוב לצליית בשר, אם הבשר נצלה בשפודים ואינו נוגע בדפנות. (ואף א"צ להבעיר בו אש פעמיים, ודי בפעם אחת, רק בתשומת לב שילכו הגחלים על פני כל קרקעיתו, כמבואר בסי' תס"א ס"א ובמשנ"ב סק"ב). אך אם הבשר נוגע בדפנות, בזה נהגו בג'רבא למלא את כל חלל התנור גחלים. ומכל מקום זהו חומרא בעלמא, ומצד הדין גם באופן שהבשר נוגע בדפנות התנור די לו בהיסק גחלים בקרקעיתו, דכבולעו כך פולטו (עיין למרן ראש הישיבה בהגהות איש מצליח על המשנ"ב סי' תסא סעיף א, בסוף הספר).
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
!שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0