שאל את הרב
notifications_noneprintwatch_laterfavorite
אא

שימוש בתבנית אפייה לבשר וחלב ע"י נייר אפיה

שאלות נוספות בנושא
מה הדין בתבנית אפיה שאפו עוגה חלבית ואחרי 24 שעות שמו נייר אפיה ובאותו מגש עשו תבשיל בשרי מה דין המגש ואיך אפשר להכשירו אם צריך

הרב לירן ישי

אם רוצים להשתמש במגש לשאר דברים פרווה לדעת מרן אין צורך הכשר כמבואר בסימן צ"ג אבל לדעת הרמ"א אף לפרווה אסור. אבל אם רוצים להשתמש בו לבשר או לחלב (או פרווה לדעת הרמ"א) צריך להכשיר את המגש ואין להתחשב בנייר אפיה ככלי מפסיק 
אולם אין צריך להכשיר המגש בליבון חמור כיון שנבלע בו בשר רק אחר כ"ד שעות וכיון שמן הדין המגש מותר ושאר דברים חשיב היתרא בלע וכמו שכתב החת"ס (יו"ד סימן ק"י) והובאו דבריו בפת"ש (סימן קכ"א סק"ז) וכ"ד הבא"ח בשו"ת רב פעלים (יו"ד ח"א סימן י"ט) ועוד, וסגי בליבון קל והיינו שיסיקו את התנור עם המגש הנ"ל בחום הכי גבוה של התנור למשך חצי שעה (ואם יש תכנית גריל עדיף להפעילה) ובזה המגש יוכשר לכל שימוש. 
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
< לשאלה הבאה
לשאלה הקודמת >

שאלות הבאות

לא מצאת את התשובה?
שלח שאלה לרב
!שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0