כתב מרן ראש הישיבה שליט''א, יש לבדוק את גרעיני הכמון היטב. ואח''כ לשרות אותם במים, ולייבשם. ואח''כ לטחון אותם, ואז גם לדעת הראשון לציון הגאון הגדול הרב שלמה עמאר שליט''א מותר להשתמש בהם בפסח. טעם הדבר: לדעת הגר''ש עמאר קשה לבדוק את הכמון. (ויש חולקים). וכאשר טוחנים אותו לפני פסח היות שגרגרי השבולת שועל עדיין לא באו במגע עם מים שיש ששים כנגדו כי איסור בטל בהיתר, אבל היתר אינו בטל בהיתר (ויש חולקים). ובפסח כאשר שמים כמון בתבשיל, הקמח המעורב בו נהיה חמץ, וחמץ בפסח אוסר במשהו (ולא רק בששים). אבל כאשר שורה את גרגרי הכמון במים קודם הפסח, אם יש שיבולת שועל הרי הוא מחמיצה ובטילה בששים, קודם הפסח. (וגם למאן דאמר חוזר וניעור מותר בכה''ג)