Menu
שאל את הרב
print
אא

שאלתי בענין כשרות הכמון לפסח. לפי דברי הרב שלמה עמר אסור להשתמש בכמון בפסח מאחר ומעורבים בכמון גם שיבולת שועל, וכאשר נותנים את התבלין בתבשיל בפסח זה יכול להחמיץ את התשיל. האם יש מצב של בטל בשישים אם הכמון נטחן לפני הפסח? אם אני שורה את גרגרי הכמון שמעורב בהם גרגרי שיבולת שועל במים (בכמות הבטלה בשישים) ולאחר יבוש טוחן את הכמון לפני הפסח האם מותר להשתמש בכמון בפסח (אינו חוזר ונעור)

הרב מצליח מאזוז

כתב מרן ראש הישיבה שליט''א, יש לבדוק את גרעיני הכמון היטב. ואח''כ לשרות אותם במים, ולייבשם. ואח''כ לטחון אותם, ואז גם לדעת הראשון לציון הגאון הגדול הרב שלמה עמאר שליט''א מותר להשתמש בהם בפסח. טעם הדבר: לדעת הגר''ש עמאר קשה לבדוק את הכמון. (ויש חולקים). וכאשר טוחנים אותו לפני פסח היות שגרגרי השבולת שועל עדיין לא באו במגע עם מים שיש ששים כנגדו כי איסור בטל בהיתר, אבל היתר אינו בטל בהיתר (ויש חולקים). ובפסח כאשר שמים כמון בתבשיל, הקמח המעורב בו נהיה חמץ, וחמץ בפסח אוסר במשהו (ולא רק בששים). אבל כאשר שורה את גרגרי הכמון במים קודם הפסח, אם יש שיבולת שועל הרי הוא מחמיצה ובטילה בששים, קודם הפסח. (וגם למאן דאמר חוזר וניעור מותר בכה''ג)
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן