שאל את הרב
אז מה שונה מבצק שאפוהו עם בשר טחון {לחמא בעגן} {ןלא ניכר בבצק הביצים או שמן} שברכתה המוציא הרי ניכר טעם הבשר בבצק
2 זה עונה על אחד מהשיטות שפסק מרן בסימן קסח מה ניקרא פת הבאה בכיסנין שלחמא בעגן ניקרא כיס? תודה רבה
הרב צוריאל רבי
מרן הש"ע (או"ח סימן קס"ח סעיף י"ז) כתב פשיטדא הנאפת בתנור בבשר או בדגים או בגבינה מברך עליהם המוציא וברהמ"ז ע"כ. והמשנ"ב (שם ס"ק צ"ד) ביאר כיון שנעשים לרעבון להשביע ע"כ מברכים המוציא אע"פ שדומה הוא לפת הבאה בכיסנין, ודוקא אם מילא תבלין או מרקחת וכדו' מברכים מזונות שהם באים לתענוג!
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור