כיריים בפסח
אין חובה לקחת כירים חדשות, צריך לנקות אותם היטב ואח”כ לעשות להם הגעלה. ומכל מקום טוב שיהיו כירים לפסח.
האם קמח רגיל לגמרי (קמח לבן שקונים במכולת) נחשב לחמץ? ואם כן באיזו דרגה (חמץ גמור וכו')? ואם הוא חמץ באיזה קמח משתמשים לאפיית מצות?
יודעי דבר טוענים שהקמח שלנו אינו חמץ גמור, וייתכן שמעיקר הדין הוא אפילו כשר לפסח. מפני שהחטים עוברות רק "הרטבה קלה" קודם טחינתם ותו לא.
מכל מקום למעשה ודאי אין לסמוך ע"ז לכתחילה להשאיר בבית קמח כזה בפסח, ויש למכרו לגוי עם שאר החמץ.
קמח המיועד לאפיית מצות שמורות אינו עובר הרטבה כלל עד הלישה ממש
ובמצות הרגילות איני יודע מה טיבם.