Menu
שאל את הרב
print
אא

האם קמח רגיל לגמרי (קמח לבן שקונים במכולת) נחשב לחמץ? ואם כן באיזו דרגה (חמץ גמור וכו')? ואם הוא חמץ באיזה קמח משתמשים לאפיית מצות?

הרב רזיאל כהן

יודעי דבר טוענים שהקמח שלנו אינו חמץ גמור, וייתכן שמעיקר הדין הוא אפילו כשר לפסח. מפני שהחטים עוברות רק "הרטבה קלה" קודם טחינתם ותו לא.
מכל מקום למעשה ודאי אין לסמוך ע"ז לכתחילה להשאיר בבית קמח כזה בפסח, ויש למכרו לגוי עם שאר החמץ.
קמח המיועד לאפיית מצות שמורות אינו עובר הרטבה כלל עד הלישה ממש
ובמצות הרגילות איני יודע מה טיבם.

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן