שאל את הרב
לכאורה נט בר נט זה רק בנותן טעם שהרי גם לפי מרן אם הכלי היה מלוכלך לא אומרים נט בר נט וכאן המציאות מראה שזה מעביר צבע וטעם ממש ולא טעם קלוש אמנם לפי מרן שהתיר ביורה דעה תבשיל שנתבשל בו בשר אז לא יצטרך לחכות שש שעות כמו שיש סוברים שכוסכוס שהתבשל על מרק בשרי אין צריך אחריו שש שעות
הרב אהרן מאזוז
אם עובר טעם וצבע א"כ הרי שקיות אלו כקליפת הביצה וכמו שביצה שנתבשלה עם בשר הרי היא בשרית וכמו שביאר הרשב"א (הביא דבריו מרן בב"י יו"ד סימן צ"ה) שהרי כשאדם מבשלה תוך יורה של צבעים תמצא הביצה עצמה צבועה וכיוצ"ב ע"ש, כן הדין בשקיות אלו
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור