Menu
שאל את הרב
print
אא

האם ואיך מותר לבשל על כיירים רגילות או קרמיות בבית של גוי בפסח ובכלל כץבשאר השנה .תודה

הרב רזיאל כהן

אסור לבשל בהם בלא הכשר  בין בפסח בין בכל השנה, והכשרן הוא כדלהלן.
כיריים רגילות, טעונות הגעלה ברותחין, דהיינו להכניס את החצובות (הברזלים השחורים שעליהם עומדים הסירים) לתוך סיר מים חמים מבעבעי, ולהשהותן שם לפחות עד שיחזרו המים לבעבע, אין חיוב להגעיל את כל החצובות בבת אחת, אפשר להגעילם חצי חצי, העיקר שבסופו של דבר תהיה כל החצובה מוגעלת. לפני ההגעלה יש להשאיר את החצובות 24 שעות ללא שימוש, ולנקותם היטב מכל לכלול ושומן 
כיריים קרמיות יש לנקותן היטב ואח"כ להסיקן בחום הכי גבוה (במדת האפשר) 
(עיין מחקרי ארץ ח"ג סימן י"ח)

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן