Menu
שאל את הרב
print
אא

רציתי לדעת איך צולים כבד הלכה למעשה. [אשכנזי]

הרב רזיאל כהן

ראשית יש להדיח את הכבד מהדם שעל גביו. 
אם רוצה לבשלו אחר צלייתן [וכגון שלא שהה הכבד (מחוץ להקפאה) 72 שעות עד הצליה], צריך לחותכו בחריצים עמוקים בצורת שתי וערב (ולהניחו על הרשת כשהחיתוך  כלפי מטה) או לפחות יש לחתוך מעט מן הכבד במקום המרה, אבל אם רוצא לאוכלו צלוי צריך לחתכו, (ולמנהג הספרדים תמיד צריך לחתכו) 
אח"כ צריך למולחו מעט (כשהוא מונח כבר ע"ג הרשת) פנים ואחור, ובטרם יתאסף דם במלח יש למהר להניחו ע"ג האש. 
אפשר לצלות גם ע"ג מנגל חשמלי או בתוך תנור אפיה, אבל יש להקפיד לתת תבנית חד פעמית מתחת הרשת כדי לקבל לתוכה את הדם הנוטף מן הכבד במשך זמן הצליה 
אחר שנצלה הכבד חצי צלייתו מותר להסירו מן האש לשטפו היטב ולבשלו (אם לא עברו עליו 72 שעות מהשחיטה) ולמנהג הספרדים צריך לצלותו עד שיהיה ראוי לאכילה ורק אז מותר לבשלו 

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן