Menu
שאל את הרב
print
אא

א) ראיתי בתהלים איש מצליח (מזמור נב, פסוק ה') "אהבת רע מטוב" שהאות רי"ש בדגש חזק. איך מבטאים רי"ש בדגש, וגם ראיתי בספר דקדוק שפת-עבר של הרב דוד ברדא זצ"ל שהאותיות א' ח' ה' ר' ע' לא מקבלים דגש. ב) איך מבטאים ו' בדגש (לנוהגים לבטא W גם באמצע מילה)? ג) האם יש מקור לבטא האות ב' B גם כאשר היא לא דגושה אני פגשתי הרבה זקנים מצפון אפריקה (בפרט מאלג'יר ומתונס) שהקפידו לא לשנות את מנהגם ומהם הרב זיני מאלג'יר, וגם ראיתי שכאשר כתבו עברית באותיות צרפתיות בתונס אז כתבו B ולא מצאתי יוצא מן הכלל. ולאחר מכן ראיתי בספר עלי עדס שבתונס תקנו זה "בזכות המשכילים", וגם בדקדוק שפת-עבר כתב בצרפתית ע"י ב' רפויה "VET". האם טוב יותר לחזור למנהגנו הראשון ? ולמי שאחז במנהג האם צריך עכשיו לשנות ?

הרב אדיר עמרוצי

א) מבטאים רי"ש הונגרית, כלומר מהשיניים, ואז ניתן להדגיש. אות רי"ש כן קיבלה דגש, וכך מופיע 14 פעמים בתנ"ך. ב) מדגישים. ג) כשהיא רפויה היא V. במקום שיש VET- מקפידים לקרוא VET, ובמקום שיש דגש קוראים B. ומי שאחז במנהג שונה- כדאי לשנות.

שאלת המשך:

מה הם כל המקומות שהאות ר דגושה בתנ"ך ? חוץ מִזֶּה ראיתי שכתוב שהאות ר דגושה 14 פעמים בתנ"ך ובמקום אחר ראיתי שכתוב שהאות ר דגושה 15 פעמים בתנ"ך ובמקום אחר ראיתי שכתוב שהאות ר דגושה 16 פעמים בתנ"ך. מה הנכון?!

הרב חנוך הכהן

במכלול דפוס ליק דף נ"ז ע"א מנה י"ג מקומות. 
אינני מכיר מקור אחר ועכ"פ יתכן שיש בזה מחלוקת במסורת שזה מונה פסוק פלוני וזה לא מונה ובגלל י"ז יש מונים י"ד פעמים ויש ט"ו ויש ט"ז 

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן