כיריים בפסח
אין חובה לקחת כירים חדשות, צריך לנקות אותם היטב ואח”כ לעשות להם הגעלה. ומכל מקום טוב שיהיו כירים לפסח.
ברצוני לשאול לגבי המנהג אתל התוניסאים שאוכלים מאכל בשרי עם תפוחי אדמה (עסבנה) וזאת כזכר או כמנהג לפתיחת הצום של הבכורות. הדבר מהווה בעיה גדולה כי אוכלים כשיעור ומסתפקים בברכה אחרונה , הרי מהכרפס אוכלים פחות מכזית כדי לא להיכנס למחלוקת הזו, איך לנהוג בעניין כי הוריי נעלבים מזה מאוד וחושבים שאני נגד המנהג שלהם?
הרוצים להמשיך במנהג זה, כדאי שיאכלו קודם כרפס (עיין בברית כהונה אורח חיים מערכה פ' אות כ"ט), ורצוי שיהיה רק מרק בשר וירקות שנפטרים בברכת המרק ולא תפוחות תפוחי אדמה גדולות שמברכים עליהם בפני עצמם, ויברך שהכל ונפשות, ולאחר מכן אדמה על הכרפס ויפטור את המרור (ראה במילואים של מרן ראש הישיבה שבסוף ספר ברית כהונה).